Primozone® - Dezinfekcija vode z ozonom še nikoli ni bila tako dostopna in enostavna!

 

Oksidacija z ozonom je daleč najučinkovitejši proces za obdelavo vode. Ozon je namreč eden najmočnejših oksidantov. Glede na oksidacijski potencial je močnejši le fluor. Ozoniranje je tudi najbolj ekološko med procesi obdelave vode, saj je ozon zelo nestabilen naravni plin, ki hitro razpade na kisik.

Ozon se uporablja v komunali, in sicer najpogosteje za čiščenje pitne vode. Pri tem oksidira kovine in organske snovi ter dezinficira pred mikroorganizmi.

Pogosta je tudi uporaba pri obdelavi odpadne vode. Z ozonom odstranjujemo neželene snovi snovi kot so barvila, alge, detergenti, pesticidi, cianidi, fenoli, nitrit in sulfit v kompleksni obliki ter nerazgradljivi KPK. V komunali se ozon uporablja še za kontrolo blata.

Druga področja uporabe so še v ribogojstvu in v industriji, kjer s pridom izkoriščamo koristi ozona pri procesih kot so obdelava industrijske vode, ponovna uporaba, kontrola zraka in smradu, aktivacija površin v embalažni industriji, pranje perila, beljenje papirja, dezinfekcija bazenov itd.

 

GENERATORJI OZONA (ozon-generatorji) 

Primozone® GM-serija

 

Švedsko podjetje Primozone je razvilo tehnološko dovršene generatorje ozona, ki se bistveno razlikujejo od generatorjev ostalih proizvajalcev.

Primozonovi GM ozon-generatorji so zanesljivi in enostavni za upravljanje. GM serija temelji na inovativni Primozonovi tehnologiji, katere jedro je unikatni patentirani ozon-reaktor, narejen le iz nerjavečega jekla in anodiziranega aluminija. Generatorji proizvajajo velike količine ozona, zato so zelo ustrezni v primerih, ko je potreba po ozonu velika.

 

Nekaj prednosti Primozonovih generatorjev:

 

-          Najvišja koncentracija ozona na trgu, z masnim deležem do 20 %.

-          So enostavni za upravljanje.

-          Natačno doziranje z vgrajenim kontrolerjem.

-          Največji tlak plina 2,2 bar.

-          Do 50 % prihranek energije. Najnižji strošek obratovanja.

-          Kompaktna izvedba. Vzdrževanje ni potrebno – samo nerjaveče jeklo in aluminij, brez cevi in priključkov, ki bi jih bilo potrebno menjati.

 

Serija GM ponuja 8 standardnih velikosti generatorjev in alternativo GM-on demand (po meri). Slednji temelji na isti tehnologiji, le da je  izdelan glede na potrebe kupca.

 

Pišite nam in poslali vam bomo brošure o inovativni tehnologiji Primozone.

Izdelujemo tudi načrte in ponudbe za celotne sisteme obdelave vode ali plina z ozonom.